Peiling duurzaamheidscentrum

Begin februari 2020 heeft het duurzaamheidscentrum Deventer haar deuren geopend, op initiatief van de Deventer Energiecoƶperatie en de Ulebelt. Het duurzaamheidscentrum help de gemeente om haar doelen op het gebied van duurzaamheid te halen. Het duurzaamheidscentrum is er voor bewoners en bedrijven in de gemeente Deventer om ze te informeren, inspireren en te activeren op het gebied van duurzaam denken en doen. Het duurzaamheidscentrum helpt om nieuwe stappen te zetten naar een klimaatneutraal Deventer.

Om het bereik van het duurzaamheidscentrum te meten, is een peiling met behulp van het Deventer Digipanel uitgevoerd. In de eerste week van oktober hebben alle 2.242 panelleden een uitnodiging ontvangen. Aan de peiling hebben 845 panelleden deelgenomen, een goede respons van 38 procent. De respons vormt een goede afspiegeling van de bevolking van 18 jaar en ouder in alle wijken en dorpen van Deventer.

De bekendheid van het duurzaamheidscentrum onder het Deventer Digipanel bedraagt 40%, 60% van de panelleden kent het centrum niet. De bekendheid is het grootst in Colmschate-Vijfhoek (53%) en Zandweerd (48%), het kleinst in Okkenbroek en Lettele (25%) en De Hoven (28%). De totale bekendheid in Deventer van 40% kan worden onderverdeeld in 11% van de panelleden die het centrum ook bezocht hebben en 29% niet.

Van de bezoekers van het duurzaamheidscentrum zegt een derde tijdens het bezoek naar bepaalde informatie gezocht te hebben, twee derde wilde alleen even rondkijken. Na het bezoek aan het duurzaamheidscentrum heeft 30% van de bezoekers maatregelen genomen om duurzamer te leven.

De bezoekers van het duurzaamheidscentrum waarderen het centrum als geheel met een gemiddeld rapportcijfer 7,2. Tot slot zou een ruime meerderheid van 86% van de bezoekers het duurzaamheidscentrum aanraden aan anderen.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Peiling duurzaamheidscentrum 477,1 KB