Logo gemeente Deventer, logo Kennis en Verkenning

‘Aan de slag-app’ moet jongeren aan het werk helpen

Inleiding

De ‘Aan de slag-app’ van welzijnsorganisatie Stimulansz helpt (werkloze) jongeren met solliciteren en het maken van een juiste studiekeuze. Gemeenten die zich ‘abonneren’ op de app kunnen jongeren op een eigentijdse manier ondersteunen bij het vinden van werk of een opleiding. De app kan per deelnemende gemeente op maat worden ingericht. Een zestal gemeenten heeft zich al verbonden aan het project.

Beschrijving

Activeringstool biedt verschillende functionaliteiten

‘Aan de slag’, dat door Stimulansz een ‘activeringstool’ wordt genoemd, kent verschillende functionaliteiten. Het hart van de tool is een website, zodat niet alleen jongeren met een smartphone er gebruik van kunnen maken. Jongeren maken op de site of in de app een profiel aan, dat door werkcoaches uit betrokken gemeenten wordt beoordeeld. Daarna beschikken ze over onder andere de volgende functionaliteiten:
•    een eigen portfolio
•    voorbeeldbrieven
•    voorbeeld CV’s
•    do’s en dont’s sollicitatiegesprek
•    links naar vacature-apps
•    virtuele kaart uitzendbureaus.

Conclusies

App wordt voor de 6 betrokken partijen op maat ingericht

De activeringstool wordt op dit moment per gemeente op maat ingericht. Medio september 2012 moet de tool definitief worden gelanceerd. De betrokken partijen zijn:

•    arbeidsmarktregio Zwolle
•    gemeente Best
•    gemeente Arnhem
•    intergemeentelijke sociale diensten Kromme Rijn Heuvelrug (regio Zeist)
•    Werkplein Baanzicht (regio Assen)
•    Werkplein Noordwest-Groningen.

Meer informatie

De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor telefoons met het Android-besturingssysteem. Dat sloot het best aan bij de doelgroep en bood de meeste functionaliteiten. De app is te vinden in de Android-appstore. Meer informatie over de activeringstool vindt u onder hiernaast.

Datum uitgave

Documenttype

Onderzoek