Logo gemeente Deventer, logo Kennis en Verkenning

Feiten en cijfers Deventer 2015

Inleiding

Statistisch Jaarboek in een nieuw jasje
Feiten en cijfers Deventer 2015 is een geheel vernieuwde versie van het Statistisch Jaarboek dat de gemeente Deventer al jaren publiceert. U blijft hiermee op de hoogte van de ontwikkelingen in Deventer. We hopen dat niet alleen de totaal vernieuwde lay-out, maar ook de gewijzigde inhoud u aanspreekt. Wat is er veranderd?

Minder tabellen
Veel informatie in tabelvorm is verdwenen. Die is nog steeds voor u beschikbaar, op aanvraag en op www.staatvandeventer.nl. Op dit kennisportal kunt u Feiten en cijfers in Deventer 2015 ook digitaal downloaden.

(Geo)grafische data
Daarnaast is er veel meer (geo)grafische data opgenomen. In één oogopslag ziet u hoe de trends zijn verlopen: ten opzichte van het verleden, in vergelijking tussen de Deventer wijken of met de rest van Nederland.  

Open data
Ook gaat de gemeente Deventer steeds meer gegevens aanbieden als open data: vrij downloadbaar en geschikt voor verdere bewerking door derden. Deze open data vindt u zowel op www.staatvandeventer.nl als op de gemeentelijke website www.deventer.nl.

Cijfers en conclusies uit onderzoek
Naast de statistieken, die de gemeente al jaren verzamelt, is er ook plek ingeruimd voor cijfers en conclusies uit recent onderzoek en prognoses van de gemeente. Ook biedt deze publicatie informatie over de internationale samenwerking van Deventer organisaties. 

Gegevens van derden
Ten slotte verwijzen we, meer dan voorheen, naar gegevens en bronnen van derden. Ook zij verzamelen interessante informatie over Deventer.  

We zijn benieuwd wat u vindt van deze vernieuwde uitgave. Als u wilt reageren, stuur dan een mail naar KenV@deventer.nl.

Een ding is onveranderd gebleven. Feiten en cijfers Deventer 2015 staat nog steeds boordevol interessante gegevens over Deventer. We hopen dat er veel voor u te ontdekken valt! 

Datum uitgave

14/12/2015

Publicatiegegevens

Gemeente Deventer
Team Kennis & Verkenning
Tel. 14 0570
E-mail: kenv@deventer.nl

Documenttype

Onderzoek

Bijlage